• Click to switch to English version

 

Ανάπτυξη εκπ.εφαρμογών σε CD-ROM και e-Learning μορφή για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.

2003-2004
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικά το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών των Παιδαγωγικού Τμήματος ανέθεσε τον Μάιο του 2003 στην INTE*LEARN την ανάπτυξη 2 εφαρμογών εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Στόχος των εφαρμογών αυτών είναι η απόκτηση και εξάσκηση βασικών δεξιοτήτων στο χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά του απόδημου Ελληνισμού. Οι τίτλοι αυτοί είναι: «Μιλώ και Γράφω Ελληνικά» και «Διαβάζω, Γράφω, Τραγουδώ». Οι τίτλοι αυτοί αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης (ή ξένης) γλώσσας (8/3/07).
Επίσης το 2004, η INTE*LEARN ανέλαβε την υλοποίηση των εφαρμογών «Μαργαρίτα 1» και «Μαργαρίτα 2». Οι δύο αυτές εφαρμογές απευθύνονται σε μαθητές του απόδημου Ελληνισμού: η Μαργαρίτα 1 απευθύνεται σε ηλικίες 6-7 χρονών ενώ η Μαργαρίτα 2 σε ηλικίες 7-8 χρονών. Σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν είτε ανεξάρτητα είτε συμπληρωματικά και ενισχυτικά προς τα αντίστοιχα βιβλία Μαργαρίτα 1 και 2 που κατασκευάστηκαν από το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ).
Ακόμα, η εταιρία είναι πολύ υπερήφανη που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να ολοκληρώσει την υλοποίηση του τίτλου: «Καθώς μεγαλώνουμε στον Κόσμο των Ελληνικών». Ο τίτλος αυτός απευθύνεται σε μαθητές του απόδημου Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα ανοιχτό λογισμικό που λειτουργεί ως ένας έξυπνος συνεργάτης για να διευκολύνει το μαθητή να γίνει πιο ώριμος και πιο έμπειρος αναγνώστης και συγγραφέας.
Επίσης, για το Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ υλοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος «Παιδεία Ομογενών» για τα έτη 1997-2004. Στόχος υλοποίησης της εφαρμογής ήταν να δημιουργήσει ένα λειτουργικό και ελκυστικό περιβάλλον σε CD καθώς και στο διαδίκτυο μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να αντλήσει εύκολα και γρήγορα πληροφορίες πάνω σε θέματα που αφορούν το Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ..

2006-2008
Το 2006, η INTE* LEARN ανέλαβε την υλοποίηση επτά (7) νέων εφαρμογών για το Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2008.
Οι εφαρμογές αυτές είναι:

• ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 3,
• ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 4,
• ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 5,
• ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 6,
• ΙΣΤΟΡΙΟΔΡΟΜΙΕΣ,
• ΑΛΦΑΒΗΤΟΧΩΡΑ,
• ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

2011-2013
Το 2011, στα πλαίσια του έργου «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά», η εταιρία ανέλαβε την υλοποίηση των γραφικών (interfaces, buttons, animations), των video (εκπαιδευτικά video με πρωταγωνιστές παιδιά) και των ηχογραφήσεων των απαιτούμενων για την δημιουργία της πλατφόρμας e-learning που δημιουργήθηκε για την εκπαίδευση από απόσταση των μαθητών της διασποράς στην Ελληνική γλώσσα σαν δεύτερη γλώσσα. Στόχος του περιβάλλοντος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, πολυαισθητηριακής και διαδραστικής, με πολλαπλά εργαλεία γνώσης τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό της διασποράς και η οποία καλύπτει τα επίπεδα γλωσσομάθειας της Ελληνικής Α1, Α1, Β1 και Β2 καθώς και της Ελληνικής ιστορίας. Στα πλαίσια του έργο η εταιρία υλοποίησε πλήθος αυτόνομων εφαρμογών με στόχο την εξοικείωση με τη συγγραφή και κατανόηση επικοινωνιακών κειμένων και όχι μόνο.

2014
Το 2014 η εταιρία ανέλαβε, μέσω διαγωνισμών, 2 έργα από τον Ειδικό Λογαριασμό Πανεπιστημίου Κρήτης:
Το πρώτο περιλάμβανε την δημιουργία του εκπαιδευτικού CD-ROM με τίτλο «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 7» καθώς και την υλοποίηση μουσικού CD με τίτλο «Θέλεις να παίξουμε; Παραμύθια και Τραγούδια». Το έργο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014.
Το 2ο έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση λογισμικών για την υποστήριξη της διδασκαλία της γλώσσας καθώς και εκπαιδευτικά video και γραφικά για την ολοκλήρωση της e-learning πλατφόρμας που απευθύνεται στον απόδημο Ελληνισμό. Τα λογισμικά αυτά είναι:

• Εικονοϊστορίες. Λογισμικό που επιτρέπει στους μαθητές να φτιάχνουν τις δικές τους on-line ιστορίες, να προσθέτουν εικόνες και κινούμενες φιγούρες και να τις δημοσιεύουν.
• Η Πένα μου. Λογισμικό που επιτρέπει σε μεγαλύτερα παιδιά να φτιάχνουν τη δική τους on-line εφημερίδα και να την δημοσιεύουν.
• Επικοινωνώ για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν και να επικοινωνούν στην υπόλοιπη κοινότητα τις επιλογές / δημιουργίες τους.
• Βιβλιοθήκη για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Οι χρήστες μπορούν να βρουν πολυμεσικά υλικά και να μελετήσουν.
• Τραγουδώ. Ο μαθητής μπορεί να φτιάξει τα δικά του video clip για να «ζωντανέψει» γνωστά τραγούδια.
• Γράφω και Κατανοώ. Οι μαθητές δημιουργούν και ασκούνται στην δομημένη ανάπτυξη του γραπτού λόγου και στην κατανόηση κειμένων.

 

Επικοινωνία

INTE*LEARN E.Π.Ε.
Διεύθυνση:
Κόνιαρη 68 & Λ. Αλεξάνδρας
                   Τ.Κ. 115 21, Αθήνα, Ελλάδα.
Τηλέφωνα: +30 210 95 91 853
                   +30 210 95 91 810
Fax: +30 216 800 14 24
Mail: info@intelearn.gr

Newsletter

Βρείτε μας στο χάρτη

Ακολουθήστε μας στο Facebook